Σκοπός αυτής της ενότητας είναι να παρέχει μια επισκόπηση των ψηφιακών δεξιοτήτων που απαιτούνται από τις οικολογικές επιχειρήσεις (ΜΜΕ και πολύ μικρές ΜΜΕ) προκειμένου να επιτύχουν στην πράσινη οικονομία. Σε αυτή την ενότητα, οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν μια λεπτομερή εξήγηση των ψηφιακών δεξιοτήτων και της πράσινης οικονομίας. Επιπλέον, περιγράφονται λεπτομερώς συγκεκριμένες μέθοδοι κατασκευής και λεπτομερείς πρακτικές.
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται από πανταχού παρούσα εφαρμογή και συνδυασμό ψηφιακών τεχνολογιών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Μαζί με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί μείζονα προτεραιότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και απαραίτητη διαδικασία τεχνολογικής ανάπτυξης που σχετίζεται με τη διασφάλιση συνθηκών για καινοτομίες και ανάπτυξη της επιχείρησης, για την αύξηση της παραγωγικότητας των ανθρώπινων πόρων, για τη δημιουργία ανταγωνιστικής ψηφιακής οικονομίας και υψηλού επιπέδου πολιτών.
Η ενότητα περιλαμβάνει μια σειρά από ενότητες που παρέχουν δεδομένα σχετικά με τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία και τις διαδικτυακές πρακτικές που σχετίζονται με νέους επιχειρηματίες, ΜΜΕ και ιδιοκτήτες νεοσύστατων επιχειρήσεων από τους τομείς της γεωργίας, του εμπορίου και του τουρισμού, εισάγοντας τις απαιτούμενες ψηφιακές δεξιότητες που απαιτούνται για την εφαρμογή επιτυχημένης οικολογικής διαχείρισης και καινοτομιών στις καθημερινές εργασιακές πρακτικές τους.
Αυτή η ενότητα θα επιτρέψει στον εκπαιδευόμενο να αυτοαξιολογήσει την ετοιμότητά του όσον αφορά τις ψηφιακές δεξιότητες και αυτό στους τομείς που εντοπίστηκαν μετά από ενδελεχή έρευνα μεταξύ οικολογικών επιχειρηματιών στη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Κύπρο.
- Ανάλυση κόστους-οφέλους και αξιολόγηση επιχειρηματικών διαδικασιών.
- Βασικός προγραμματισμός λογισμικού (κωδικοποίηση)
- Επιχειρηματική Ευφυΐα (έννοια και εργαλεία ανάλυσης δεδομένων).
- Έννοιες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) - αναπαράσταση δεδομένων και συλλογιστική, μέθοδοι μηχανικής μάθησης).
- Υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης ως εργαλείου εξαγωγής πληροφοριών προς τη δημιουργία αξίας.
- Ανάλυση μεγάλων δεδομένων.
- Internet of Things και τηλεπισκόπηση για την υποστήριξη αποφάσεων μάρκετινγκ.
- Βασικοί αυτοματισμοί παρακολούθησης και ελέγχου.
- Προηγμένες πτυχές ασφάλειας λογισμικού και εφαρμογών ιστού.